torstai 10. tammikuuta 2013

1061

Hyvät ylöjärveläiset ja kaikki muutkin tätä lukevat!

Tänään torstaina 10.1.2013 Ylöjärven valtuustokauden ensimmäisessä istunnossa oli havaittavissa leppoisuutta ja avoimuutta, mutta myös hieman konservatiivisuuttakin. Vihreä valtuustoryhmä, kuten muutkin ryhmät, olivat keskiviikkona ottamassa maistiaisia valtuustoinfosta, missä meille esiteltiin visioita mm. seutuyhteistyösuuntauksista Tampereen kaupunkiseudulla seuraavalle reilulle 15:lle vuodelle. Lisäksi meille esiteltiin mahdollista seudullista älykkkääksikin tituleerattua katuvalaistusjärjestelmähanketta lähinnä pintaa hieman hivellen.

Erityisesti tänään mieltäni lämmitti tieto siitä, että kansalaiset ovat olleet erinomaisen (kouluarvosana 10) aktiivisia täällä kaupungissa ja näyttäneet kiinnostuksensa vaikuttamiseen. Voimansa kooten he ovat toimittaneet kuntalaisaloitteen juuri ennen valtuuston kokousta jatkavalle puheenjohtajalle, Leena Joensivulle, ja muille valtuustoryhmien puheenjohtajille delegaation voimin.

Aloite liittyy Tampereen läntisen junanratayhteyden linjausten suunnitteluun ja siinä Ylöjärvelle vaihtoehtoa, joka ei aiheuta luonnolle ylitsepääsemättömiä ja jopa korjaamattomia vaurioita harju- ja pohjavesialueilla.

Pro Harju- liike perustettiin syksyllä Hopeatien ja -raitin asukkaiden kuntalaisaktiivisuuden hedelmäksi ja sai erittäin korkeatasoisia asiantuntijalausuntoja sekä ennakkopäätöstietämystä alueellisesti mm. Pirkanmaan liitosta. Meitä nykyisiä kuntapäättäjiä haastetaan samalla arvovalitsemaan sekä ohjaamaan Pirkanmaan liittoa aktiivisesti kaavatyössä pitkin prosessia.

Päivän numero on tuo 1061. Niin moni allekirjoitti Ylöjärvellä tämän aloitteen, minä ja monet muut siinä mukana. Ymmärtääkseni suurimman osan valtuutetuistakin aloite on tavoittanut positiivisesti. Luulisi sitä tahtotilaa löytyvän, kun kyse on kaupungin omakin tavoitteellisuutensa luonnon monimuotoisuuden ja luontoarvojen säilymisessä. Näin toivon ja luulen niin järkisyiden olevankin.

Täältä löytyy hyvää luettavaa.

Pientä takaiskuakin valitettavasti tuli, sillä edellisen kauden vihreiden valtuustoryhmän ja etenkin Jussi Kytömäen tekemä valtuustoaloite lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin tukipalvelujen kehittämiseksi sai vastoin syksyn valtuuston hyväksyntää kokea säästötoimenpiteitä. Jo sovitusta ammattiavun alkamisesta 1.3. 2013 luovuttiin ja siirrettiin Perusturvan säästösyistä alkamaan vasta syksyllä. Onko avuntarpeen kiireellisyys lapsiperheille suunnattua noin 36 000 euron arvoista? Valitettavasti se jää nähtäväksi Minna Sorsan ponsiehdotuksesta huolimatta. Tahtotila näkyikin jo heti ensimmäisessä istunnossa äänin 33-18. Valtapuolueet jyräsivät PS:a lukuunottamatta, eivätkä siis haluakaan parantaa varhaisen tuentarpeen kehittämistä ottamalla riskikortin...

Ja hyviäkin uutisia suoraan sivistystoimelta kaupunginjohtajan tiedottamana: Opetusministeriöltä ollaan saamassa 160 000 €, joilla palkataan perusopetukseen kolme koulukuraattoria!!! Sillä kohdennetaan onneksi tuota avuntarveryhmää ja toivottavasti jo siinä paljonpuhutussa varhaisessa vaiheessa.

Terveisiä täältä salin perältä!
Takapulpetin Vihreä-T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti