torstai 27. syyskuuta 2012

Syrjäytynyt?

Luulin tähän saakka toimineeni täydessä uskossa ja täysin vapaaehtoisesti toista alan ammattilaista auttaen uuden koulutuskeskuksen, Valon, musiikkitarvikehankinnoissa luottaen, että opiskelijavirran alkaessa kaikki olisi valmiina paikoillaan. Teimme työmme hyvin koulun edustajina, vaikka en itse olekaan lukion opetushenkilöstöä.

Luettuani juuri äsken 26.9.2012 ilmestyneen Ylöjärven Uutisten artikkelin "Valon kuulumisia" s. 32, minulle alkaa pikkuhiljaa valjeta, mitä sana syrjäytynyt tarkoittaa!
Syrjäytynyt on tässä tapauksessa henkilö, musiikinopettaja, joka ei voi tehdä töitään ilman työkaluja! Tämähän on aivan pöyristyttävää! Uusi kaupungin kallein rakennus koulutuskeskus ei olekaan silkoa sisältä. Opetussuunnitelmaa ei voi toteuttaa ja noudattaa ilman tarvittavia työvälineitä. Sehän on virkavirhe! Voiko kirurgi leikata ilman skalpellia tai muuta teknologista apuvälinettä?

"Koulutuskeskus Valo on Ylöjärven historian kallein julkinen rakennus. Tilat, kalusteet ja laaja-alaisen oppimisympäristön työkalut ovat viimeisimpien suositusten mukaiset. Kuitenkin oppimisympäristön kriittinen menestystekijä on toimiva opiskelijahuolto." (lue kokonaan tästä)


Olen mielenkiinnolla seurannut myös Vihreiden ajamaa koulupsykologin mahdollisen viran täyttämishanketta jo keväällä ja olen päätökseen todella pettynyt. Hieman alle tuhannen (1000) ihmisen keskus vailla terveydenhuollon ammattilaista. Nyt säästetään ihan väärissä paikoissa. Ei ihme, että mm. tähän päätökseen turhautuneita valtuustolaisia ei asetu enää ehdokkaiksi.

Ei tekisi mieli olla töissä paikassa, missä ei ole työvälineitä. Tuntisin oloni voimattomaksi ja yksinäiseksi, unohdetuksi tai jopa syrjäytyneeksi. Voi kulttuurin varjelus ja vaikkapa juhlaperinteiden siirtämisen vaikeusaste seuraaville sukupolville sentään!

Kohta on Valon vihkiäiset.

Suosittelenkin ainoaksi ohjelmanumeroksi musiikin antina John Cagen teosta 4´33´´.

Tästä löytyy hyvää tietoa päättäjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti